Radom 90.7 FM | Końskie i Opoczno 94 FM | Kozienice 97.9 FM
Na antenie:
PRZEBOJE Z NUTĄ NOSTALGII
Radio Plus Radom
Patron dnia: św. Augustyn z Canterbury, biskup
Dziś jest: 27 maj 2020
×

Ostrzeżenie

JUser::_load: Nie można załadować danych użytkownika o ID: 208.

REGION

Tu liczy się jakość i smak

sobota, 13 lutego 2016 12:20 / Autor:
fot. www.mazovia.eu
Jeszcze do końca lutego można zgłaszać produkty do konkursu Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego.
W konkursie mogą brać udział zarówno wytwórcy indywidualni i producenci. W każdej grupie jest osiem kategorii: wyroby piekarnicze, cukiernicze, przetwory mięsne, ryby i przetwory rybne, przetwory owocowe i warzywne, produkty mleczarskie, miody oraz napoje. Dotychczas nagrodzonych zostało około 100 produktów m.in. Twaróg „Garwoliński”, ser z OSM w Sierpcu, „Mazurek Chopina” z Zakładu Cukierniczego „Lukrecja” w Sochaczewie, Cydr Ignaców, Sójka Mazowiecka czy olej rzepakowy Kesslera. W ubiegłym roku triumfowały: boczek rolowany, powidła śliwkowe bez cukru czy pierogi drożdżowe. To już dziewiąta edycja konkursu. Zgłoszenia można pobrać ze strony Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego.
Zapraszamy do nas: