Radom 90.7 FM | Końskie i Opoczno 94 FM | Skarżysko Kam. 94.5 FM | Kozienice 97.9 FM
Na antenie:
POPOŁUDNIE PLUS RADOM
Wojtek Sałek
Patron dnia: bł. Joanna Maria de Maille, wdowa
Dziś jest: Czwartek, 28 marca 2024

RADOM

Kulinarny strzał w dziesiątkę

sobota, 05 marca 2016 13:27 / Autor: Radosław Mizera
Radosław Mizera
Tydzień kuchni francuskiej w hipermarkecie przy ul. Toruńskiej w Radomiu okazał się kulinarnym strzałem w dziesiątkę. Nie zabrakło żabich udek, ciasta francuskiego czy serów pleśniowych. Owszem kuchnia francuska kojarzy się nam z serami, winem i owocami morza, ale nie wolno zapominać o pysznym crème brûlée.

Kulminacją tygodnia kuchni francuskiej było sobotnie wielkie gotowanie z degustacją. Poprowadziła je radomska blogerka kulinarna Anna Kosterna - Kaczmarek (czosnekwpomidorach.pl):

Na kulinarną wędrówke po francuskiej kuchni zabrał nas Thomas Renard, dyrektor hipermarketu przy ulicy Toruńskiej w Radomiu:

Co radomianie sądzą o francuskiej kuchni?

Francuską kuchnię próbował Radosław Mizera.